Anlægsøkonomien i konverteringsområderne

15. november 2022

Anlægsøkonomien i konverteringsområderne

 

Der har været en forespørgsel til bestyrelsen omkring, hvordan anlægsøkonomien i konverteringsområderne i Parallelvejskvarteret og Daugård har indflydelse på fjernvarmeprisen for de eksisterende andelshavere, idet nogle andelshavere er bekymret for, hvorvidt de eksisterende andelshavere/forbrugere kommer til at betale for at få de nye områder med.

Helt overordnet er Hedensted Fjernvarme underlagt Varmeforsyningsloven, hvilket betyder, at man ikke må lave projekter, som gør det dyrere for de eksisterende forbrugere.

Derfor skal der hver gang der laves nye projekter også udarbejdes et Projektforslag. Projektforslaget skal vi vise, at der både er positiv samfunds- og selskabsøkonomi og projektet skal godkendes af kommunen. Projektforslaget laves som regel af en rådgiver med indsigt i området, og det er også rådgiveren, som laver budgetterne og den samlede businesscase for projektet. Du kan se projektforslag for de nye områder på følgende link:

 

Projektforslag fjernvarme til Daugaard her

Projektforslag transmissionsledning mellem Hedensted og Daugård her

Projektforslag Årupparken her

Projektforslag skoleområdet her

Projektforslag Parallelvejskvarteret her

 

Bestyrelsen har valgt at invitere til dialogmøde for eksisterende andelshavere og forbrugere, som måtte være interesseret d. 20. dec. kl. 17.00 på Hedensted Sognegård, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål til projektet. Af hensyn til den praktiske afvikling af dialogmødet er tilmelding nødvendig på admin@hedensted-fjernvarme.dk senest d. 19. dec. kl. 12.00.