Gratis for alle boliger i Parallelvejskvarteret, Årupparken og skoleområdet at tilslutte sig fjernvarme

3. marts 2021

Gratis for alle boliger i Parallelvejskvarteret, Årupparken og skoleområdet at tilslutte sig fjernvarme

Hvis mindst 50 % siger ja til at tilslutte sig fjernvarmen, så bliver det gratis for de i alt ca. 500 boliger i Parallelvejskvarteret, Årupparken og Skoleområdet. Det besluttede bestyrelsen for Hedensted Fjernvarme på et bestyrelsesmøde i går aftes.

Tilbuddet om gratis fjernvarme er en kampagne som løber i en bergænset periode. Kampagnen gælder for alle boliger i området, uanset opvarmningsform. Har man naturgas, skal boligejeren dog betale gasselskabet for at blive afkoblet. Her kan den enkelte boligejer søge et tilskud, får man det, har man nu en unik mulighed for at komme med på fjernvarmen uden nævneværdige omkostninger.

Samtidig bliver det en fordel for de eksisterende fjernvarmekunder i Hedensted Fjernvarme at der kommer flere med i fjernvarmefællesskabet. ”Vi tror ikke, at det bliver noget problem, at komme op på de 50 %”, fortæller Morten Juhl Lassen formand for Hedensted Fjernvarmes bestyrelse. Han forventer at interessen vil være langt større. ”Med 50 % tilslutning vil der være en positiv projektøkonomi og jo højere tilslutningsprocent jo bedre bliver projektøkonomien. Kommer vi op på f.eks.70 – 80 % tilslutning bliver det rigtigt godt, og så vil vi fremover kunne nedsætte varmeprisen for alle fjernvarmekunder i Hedensted Fjernvarme”.  

”De enkelte boligejere har allerede før jul fået et brev, om at fjernvarmen er på vej i deres område, og ca. 16% har tilkendegivet at de er interesserede. I den kommende tid vil boligejerne i området høre mere fra Hedensted Fjernvarme i form af endnu et brev som sendes ud. Når corona tillader det, vil der blive afholdt informationsaftener i byhallen, hvor Hedensted Fjernvarme vil orientere mere om projektet.”, fortæller Gitte Guldberg, direktør i Hedensted Fjernvarme.

”Årsagen til at projektøkonomien bliver så god, at vi kan tilbyde tilslutningen gratis skyldes de senere års investeringer i ny og grøn produktionskapacitet der samtidig kan sænke produktionsprisen på varmen. Det gør det relativt billigt for os at tilpasse vores produktionskapacitet til de mange nye tilslutninger der vil komme i de kommende år”, tilføjer Morten Juhl Lassen. Og Gitte Guldberg fortsætter:  ”Hedensted by er i en rivende udvikling. Vi oplever mange andre steder i byen, hvor folk banker på for at blive tilsluttet fjernvarmen”.

”Det er dejligt at se at bestyrelsens strategi bærer frugt. Vi har nu en meget lav marginal produktionspris. Det giver os et stærkt udgangspunkt, når vi skal følge med de mange nye tilslutninger der kommer i takt med Hedensted-området udvikler sig i de kommende år”, afslutter Morten Juhl Lassen.