Direktør med store, grønne ambitioner

16. september 2020

Direktør med store, grønne ambitioner

Hedensted Fjernvarmes nye direktør har samme grønne profil som os. Hun vil arbejde for fortsat at sikre god økonomi og klimavenlig varme til forbrugerne. Og så er hun glad for at være tilbage i Vejle-området, at være tættere på familie og venner og at bruge sine hænder i fritiden. Vi har lavet et portræt af Gitte Guldberg, som startede i august.

Forsyningssektoren er ikke ny for Gitte Guldberg. Hun har i mere end 11 år arbejdet med ledelse i forsyningsselskaber – sidst som øverste chef hos Morsø Forsyning. Hun er det nye bindeled mellem driften og bestyrelsen hos Hedensted Fjernvarme, som skal få hverdagen til at glide endnu nemmere.

”Som Fjernvarmeværk forsyner vi mange forbrugere med varme og varmt vand – ressourcer, de næsten ikke kan undvære. Derfor skal vi gøre os umage for at gøre det godt,” siger Gitte Guldberg.

Hun er uddannet miljøingeniør, og det er derfor vigtigt for hende, at den virksomhed, hun arbejder i, går op i klima og miljø og har tanke for vores efterkommere og for at behandle jordkloden godt. At Hedensted Fjervarme arbejder mod at blive 100 % CO2-neutral inden for to år var derfor en af de største årsager til, at hun søgte stillingen som ny direktør for fjernvarmeselskabet.

”Hedensted Fjernvarme er med på beatet, og der er mange spændende opgaver. De har formået at sætte deres navn på landekortet i forhold til grøn omstilling. Så nu er jeg stolt af at kunne sige, at VI arbejder for klimaet og miljøet i Hedensted Fjernvarme. Her bliver det min opgave at fortsætte arbejdet med at tænke flere år frem,” fortæller Gitte Guldberg.

Fællesskabet rækker langt
Selvom Hedensted Fjernvarme har store, grønne ambitioner. Så er det stadig et mindre forsyningsselskab. Det betyder, at hver medarbejder er afgørende, og at alle fra bestyrelse, til direktør til driften er en samlet enhed, der skal spille sammen.

”Som et mindre forsyningsselskab, er det vigtigt, at vi er fleksible. Her vil jeg være garant for, at forbrugerne fortsat får så gode og grønne løsninger som muligt. Løsninger som samtidig er økonomisk fornuftige,” siger Gitte Guldberg.

Fællesskabstanken er en del af Hedensted Fjernvarmes DNA, men Gitte ser også, at tanken rækker uden for selve fjernvarmeselskabet.

”Arbejdet for grønnere varme handler ikke kun om Hedensted Fjernvarme og vores egne forbrugere. Det handler også om, at vi bidrager, hvor vi kan. Her er det vigtigt, at vi er i tæt dialog med politikerne. For  hvis Danmark skal arbejde for klimaet, skal det også være nemt og rentabelt at levere grøn varme ude i lokalområderne.”

Vejlenseren vender hjem
Den nye direktør er sammen med sin mand flyttet fra Mors til Hedensted, hvor de lige nu bor i et lejet hus i Juelsminde, indtil de finder deres nye drømmehus. Men selvom hun er flyttet langt væk, har det ikke været en udfordring for hende at falde til. Hun er nemlig opvokset i Vejle-området og nyder at være tilbage ved de flotte udsigter, grønne områder, hyggelige søer og hav, hvor hun og hendes mand kan fiske.

”Når jeg kører en tur i området, er jeg pludselig i en lille, fin landsby med hyggelige, gamle bindingsværkshuse. Det er det, jeg synes er så skønt,” fortæller Gitte Guldberg, der nyder, at hun nu bor i smørhullet mellem børn og børnebørn, der er spredt rundt i landet i henholdsvis København, Odense, Aarhus og Struer.

Ellers bruger hun fritiden på at ordne have, lave små gør-det-selv-projekter, at sy og strikke tøj til børn og børnebørn samt en cykel- eller svømmetur.

”Jeg er snedkeruddannet, så jeg kan godt lide at bruge mine hænder,” smiler hun.