Hverdagen på varmeværket: Karsten er vigtig for værket

13. juli 2023

Hverdagen på varmeværket: Karsten er vigtig for værket

Velkommen til kraftvarmeværket, hvor vi holder tandhjulene i gang for at sørge for varme til lokalsamfundet. Men hvem er de mennesker, der arbejder bag kulisserne? I en række portrætter giver vi et kig ind i livet på værket.

Du vil blive klogere på medarbejdernes daglige opgaver, interesser og privatliv. Vi vil også dele nogle af de særegne evner, som gør hver enkelt vigtig for Hedensted Fjernvarme. Vi håber, at du har lyst til at lære vores dedikerede team at kende og måske endda få et smil på læben. Første menneske, du skal lære at kende, er driftsansvarlig Karsten Solsø Tiedemann.

Hvem er du?

Jeg hedder Karsten, er 37 år og bor i Ørum med min kone og tre børn. Vi bor på et nedlagt landbrug, hvor vi har et par køer, høns og seks hektar med skov og jord, der skal passes. Og så kan jeg godt lide at gå på jagt. Jeg er uddannet elektromekaniker og maskinmester og kom til værket i 2021.

Mine kolleger driller mig med, at jeg slår over i sønderjysk, når min far ringer. Forleden gav driftsassistent Martin kage på sin fødselsdag – og han havde købt ekstra, fordi jeg var der. De siger, at jeg er vild med kage.

 


Hvad laver du på arbejde?

Jeg står for den daglige drift af værkstedet. Min primære opgave er at sørge for, at det tekniske spiller, og driften er i gang. Hver dag kigger jeg ind i prisen på strøm, naturgas, solvarme og træpiller, og så lægger vi en plan for, hvilket anlæg vi skal producere varme på den efterfølgende dag.

Fjernvarmenetværket bliver hele tiden udvidet, og vi har løbende møder med bygherrerne, hvor vi aftaler, hvordan udvidelserne skal laves.

Hvorfor Hedensted Fjernvarme?

Det lyder lyserødt, men jeg er glad for at arbejde for dem, jeg bor tæt på. Jeg arbejder for lokalområdet, og for at Hedensted kan udvikle sig. Det giver mening for mig. Jeg mærker det meget konkret, når jeg går tur eller bevæger mig rundt i byen og møder forbrugere, jeg måske har været ude hos dagen forinden. Jeg synes, det er givende at arbejde med forsyning og infrastruktur, fordi vi ikke kan leve uden. Vi kan ikke undvære strøm og vand, og heller ikke varme. Her arbejder jeg for at få den bedste, billigste og grønneste varme ud til borgerne.

Det er en verden til forskel fra at arbejde for en stor koncern, hvor man bare er en brik i at lave et stort overskud hvert år.

 


Hvad er det bedste ved dit job?

Jeg har aldrig haft et job, der var så alsidigt. Nogle dage har jeg træsko på, og andre dage skal jeg til beboermøder rundt i Hedensted. Det holder jeg meget af. Før jeg startede, havde jeg ingen kendskab til budgetter eller rør i jord. Det er godt, vi har andre på værket, der ved noget om netop det. Vi dækker hinanden ind og favner rigtig bredt på forskellige forcer, selvom vi er få medarbejdere.

Hvordan ser din uge ud?

Mandag starter vi med et fællesmøde, hvor vi snakker weekenden og ugens planer igennem. Vi har fire lokationer rundt i byen, og alt efter hvilken varme der produceres på anlæggene, er der forskellige lyde og lugte. Jeg skiftes med de tre driftsassistenter til at have vagt hver fjerde uge, som indebærer at gå daglige runderinger. Jeg har min egen rytme på turen rundt og lægger hurtigt mærke til, hvis lyd eller lugt er anderledes. Vagten skal være fremme på værket inden for en halv time, hvis et anlæg bryder ned, en brandalarm går, eller der er sprunget et rør – også i weekenden.