Nu er fjernvarmen på vej til Daugaard

6. maj 2024

Nu er fjernvarmen på vej til Daugaard

Gravemaskinerne er allerede i gang, og vi er glade for at kunne fortælle, at de første beboere i Daugaard kan forvente at få fjernvarme i år.

Vores projekt nyder godt af en fantastisk opbakning, hvilket har sikret en stærk økonomi - og vi glæder os til at bringe fjernvarmen til Daugaard.

 

Mere end 100% har ønsket fjernvarme

Der er utroligt mange borgere, som har indset fordelene ved fjernvarme i Daugaard – faktisk har over 100% tilmeldt sig. Og hvordan er det muligt? Projektets økonomi er baseret på antagelsen om, at boliger med naturgas skifter til fjernvarme. Men virkeligheden er, at mange også ønsker fjernvarme, selvom de har en anden type opvarmning som f.eks. pillefyr eller varmepumper. Derved ender vi på et tal over 100%.

Det betyder, at vores projektøkonomi er solid. De kommende forbrugere i Daugaard skal derfor ikke betale en anden pris for fjernvarme end vores øvrige forbrugere.

 

Ifølge vores foreløbige tidsplan vil projektet efter planen gå i gang i løbet af 2024.

Målet er stabile, lave varmepriser - for alle

Det er vigtigt for os, at udvidelsen af fjernvarmenettet skaber positive økonomiske effekter for alle vores andelshavere – også for de nye i Daugaard og vores andre udbygningsområder.

Med en så høj tilslutning i Daugaard vil der være flere skuldre, end vi oprindeligt havde forudsat, da vi udarbejdede det første projektforslag. Det betyder, at stigninger i inflation og renter er dækket ind - så fra os skal der lyde en stor tak for opbakningen.

Hedensted Fjernvarme drives efter Varmeforsyningslovens hvile-i-sig-selv-princip. Det betyder, at vores indtægter og udgifter skal balancere, så vores priser afspejler de faktiske udgifter.

 

Følg med i projektet

Er man interesseret i at følge med vores Daugaard-projekt, kan man følge med både på fjernvarmens hjemmeside og facebookside. På hjemmesiden kan man også tilmelde sig vores nyhedsbrev om fjernvarme ganske gratis.

 

//