Ny mand i spidsen for driften

24. februar 2021

Ny mand i spidsen for driften

Hedensted Fjernvarme får ny driftsansvarlig per 1. marts. Karsten Tiedemann har erfaring med både driftsledelse og fjernvarmesektoren. Men udover at have kompetencerne i orden til fortsat at sikre forbrugerne stabil varme og god service, var der én særlig ting, der tiltrak ham ved jobbet.

Af: Kristine Buske

Allerede under uddannelsen som maskinmester var fjernvarmesektoren et område, der tiltrak Karstens opmærksomhed. I forbindelse med sit speciale besøgte han 25 fjernvarmeværker og fik indsigt i de mange forskellige måder, man kan drive den kollektive varmeforsyning på.

Da han så, at Hedensted Fjernvarme søgte en ny driftsansvarlig på værket, føltes det naturligt for ham at søge stillingen.

”Det fascinerer mig, at fjernvarmeværker er bygget op omkring et fællesskab, der giver bedre og billigere løsninger for alle. Nogle fjernvarmeværker har mistet kunder de seneste år. Men her har bestyrelsen og driftsfolkene hos Hedensted Fjernvarme gjort et godt forarbejde, der betyder, at de står godt i dag. Det er en spændende opgave at overtage, og jeg vil gerne være med til at fortsætte den gode kurs,” fortæller Karsten Tiedemann.

 

Tæt på forbrugerne

Karsten er uddannet elektromekaniker og har været sømand i et par år, inden han uddannede sig til maskinmester og blev ansat hos Vestas. De seneste år har han arbejdet med driftsledelse som værkfører i en virksomhed i Aarhus, hvor flere af kunderne er større fjernvarmeværker.

”Jeg kender til opbygningen i fjernvarmeværkerne, men nu glæder jeg mig til at komme helt tæt på forbrugerne,” siger Karsten.

Med sit gode indblik i fjernvarmebranchen, var der særligt én ting, der tiltrak ham ved Hedensted Fjernvarme.

”Hedensted Fjernvarme arbejder jo mod at reducere naturgassen. Det, mener jeg, er den helt rigtige vej at gå.”

 

Lokalmiljøet forpligter

Som driftsansvarlig må Karsten ikke bo mere end 30 minutter fra værket. Han skal kunne rykke hurtigt ud, hvis der opstår akutte udfordringer med driften. Heldigvis passer det perfekt. For halvandet år siden flyttede Karsten og hans kone efter 12 år i Aarhus til Ørum. Kun 6 kilometer fra Hedensted Fjernvarme. Karsten er fra Sønderjylland, ligesom hans kone også er fra en mindre landsby, og de valgte derfor at få en lille landejendom med plads omkring sig.

I sin fritid er Karsten Tiedemann hobbylandmand, hvor han passer lidt afgrøder og nogle kører på familiens landejendom. Han ser frem til, at det nye arbejde giver mindre tid i bilen frem og tilbage og mere tid til familielivet med sine to børn Anker på 5 år og Sonja på 2 år. Men han er ikke i tvivl om, hvad han glæder sig allermest til.

”Jeg kan godt lide, at Hedensted Fjernvarme arbejder for lokalmiljøet. Jeg kan for eksempel møde forbrugerne nede i den lokale Rema100. Det forpligter og motiverer endnu mere til at sikre en god og stabil varme.”