Hverdagen på varmeværket: Claus banker på med et smil

23. januar 2024

Hverdagen på varmeværket: Claus banker på med et smil

Velkommen til fjernvarmeværket, hvor vi holder tandhjulene i gang for at sørge for varme til lokalsamfundet. Men hvem er de mennesker, der arbejder bag kulisserne? I en række portrætter kigger vi ind i hverdagen hos Hedensted Fjernvarme.

Du bliver klogere på medarbejdernes daglige opgaver, interesser og privatliv. Vi deler også nogle af de særegne evner, som gør hver enkelt vigtig for værket. Vi håber, at du har lyst til at lære vores team at kende og måske få et smil på læben. Her møder du vores målerassistent, Claus Vandel.

Hvem er du?

Jeg hedder Claus, og jeg er 55 år. Jeg bor i Hedensted og er også vokset op i byen. Her er hyggeligt og trygt, og jeg elsker at hilse på folk, jeg kender. Jeg er medlem af samme knallertklub som Martin Zeuthen, og jeg holder virkelig af kammeratskabet. Klubben er fællesskab, garagesnak og ture i sommerhus.

Og så går jeg på jagt i bukkesæsonen. Jeg har haft jagttegn, så længe jeg husker. Jeg kan godt lide naturen og fx at se en rå gå forbi med sine lam helt tæt på. Kigge på en solopgang, en solnedgang og opleve dyrene fra første parket.

Hvad laver du på værket?

Jeg passer alle vores målere med aflæsning, vedligehold og service. Hver den første i måneden er jeg hos forbrugere for at aflæse de målere, der endnu ikke har M-Bus-kort til fjernaflæsning. Og så kommer jeg også på et visit, hvis noget i din måler skal repareres eller udskiftes.

Jeg er udlært maskinarbejder og har arbejdet som rejsemontør og reparatør. Så jeg har teknisk snilde. Jeg er alt-mulig-mand, der også tager hånd om alt forefaldende arbejde, hvor der er brug for det. Der sker altid et eller andet uforudsigeligt. Det er fantastisk. Når jeg åbner en dør til en forbruger, ved jeg aldrig, hvad jeg træder ind til. Jeg kan godt lide mennesker og kommer med et smil. Så får jeg altid et smil igen.

Hvorfor Hedensted Fjernvarme?

Martin og jeg kender hinanden fra gamle dage, vi var vel en slags øl-kammerater. For fire år siden kom han forbi mit hus og spurgte, om ikke jobbet som målerassistent var noget for mig. Jeg var på besøg på værket og hilse på de andre, og de var simpelthen så flinke. Jeg havde ikke haft noget som helst med fjernvarme at gøre tidligere, men tilbuddet var så godt, at jeg var nødt til at sige ja.

Hvordan ser din dag ud?

Jeg glæder mig til at komme på arbejde hver dag. Forbrugerne skal altid have varme, og den skal ikke være for dyr. Så det er forbrugerens udfordringer, der er vigtigst. Værket skal køre. Det skal det bare. Jeg gør mit bedste for at være mest muligt effektiv, så prisen ikke stiger.

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

At vi arbejder med frihed under ansvar. Jeg kan planlægge min dag, som jeg vil. Jeg er flexjobber og arbejder 18 timer om ugen. Det passer med, at jeg kan træne min ryg. Jeg er opereret for en diskusprolaps, og det blev aldrig helt godt. Jobbet er så frit, at jeg kan arbejde, når jeg har de gode dage. Jeg kan ikke få det bedre, end jeg har her hos Hedensted Fjernvarme.